Monipuoliset palvelut

Palvelumme perustuvat vankkaan tutkimustietoon ja -toimintaan sekä luoviin uudenlaisiin ongelmanratkaisumalleihin. Autamme sinua hyödyntämään tuoreinta tutkimustietoa jokapäiväisessä toiminnassa.

Sisäilma

Arvioimme rakennusten mikrobikasvua toimittamistasi näytteistä. Viljellyistä näytteistä laskemme mikrobikasvun määrän ja tunnistamme sienilajit (kosteusvaurio-indikaattorit). Tulosten tulkinta perustuu sekä mikrobien määrään että lajiston tarkasteluun.

Tarvittaessa testaamme näytteiden mikrobien toksisuuden. Toksisuustestaus täydentää perinteistä sisäilmamikrobiologiaa ja antaa lisätietoa mikrobien laadusta. Testin tuloksena saat tietää toksisten mikrobien osuuden kokonaismikrobimäärästä. Toksisuustesti antaa arvokasta lisätietoa sisäilmaongelmasta erityisesti silloin, kun näytteessä on paljon toksisia mikrobeja, jotka eivät kuulu kosteusvaurioindikaattoreihin.

Lue sisäilmasta

Koulutus ja työpajat

Kehitä omaa tai tiimisi osaamista sukeltamalla mikrobiologian, molekyylibiologian tai ympäristöaiheiden maailmaan. Koulutuspalvelumme takaavat sinulle omiin tarpeisiisi räätälöityjä luentoja ja kursseja, ja halutessasi pääset harjoittelemaan  laboratoriotöiden avulla tai seuraamaan demonstraatiota.

Hyvin suunniteltujen työpajojen avulla voit valjastaa tiimissäsi piilevän tietämyksen ja luovuuden. Antamalla kokeneelle fasilitaattorille vastuun prosessista varmistat onnistuneen  ryhmätapahtuman ja olet itse vapaa keskittymään sisältöön.

Lue koulutuksista

Maaperä

Yhdistämällä eri menetelmiä olemme kehittäneet testipaketteja, jotka kertovat onko öljyn pilaamasta kohteesta otetuista maanäytteistä biohajoamispotentiaalia.   Näin saat selville sekä maan mikrobien kyvyn hajottaa öljyhiilivetyjä että mahdollisuuden edistää haitta-aineiden hajoamisprosessia olosuhteita muokkaamalla. Osin samojen menetelmien avulla voimme selvittää esimerkiksi peltomaiden kasvukuntoa.

Lue maaperän testipaketeista

Laboratoriopalvelut

Tarjoamme mikrobiologian ja molekyyli-biologian laboratoriopalveluja omien toiveiden mukaan – olivatpa ne yksittäisiä testejä tai pienimuotoisia tutkimuksia. Helsingin yliopiston kanssa tehdyn sopimuksen ansiosta käytössämme on erinomaisesti tehtäviin soveltuvat laboratoriotilat ja laitteisto Viikin kampuksella.

Lue laboratoriopalveluistamme

Konsultointipalvelut

Olemme tukenasi kun sinulla on kysymyksiä liittyen mikrobiologiaan tai molekyylibiologiaan, kun tarvitset asiantuntijaraportteja tai –katsauksia, kun valmistelet hakemuksia, julkaisuja tai esityksiä, ja kun haluat saada viestisi perille vaikuttavalla ja ymmärrettävällä tavalla.

Lue konsultointipalveluista

 

© 2024 Bionautit
webDesign: Mekanismi »