Uutiset

21.05.2018

PIMA-projektin käytännön koejakso alkoi

Maaliskuussa alkoi PIMA-projektimme hallituksen kärkiohjelman puitteissa. Tavoitteenamme on kehittää öljyhiilivedyillä pilaantuneiden maiden biohajoamispotentiaalin määritystestipaketti. Toukokuun alussa pääsimme rakennennustöihin. Käytännön koejakso alkoi toukokuun puolivälissä, kun saimme eri asteisesti öljyhiilivedyillä pilaantunutta maa-ainesta.

09.04.2018

Lahosienet maan ja veden puhdistajina

Tässä kiva haastattelu ruotsiksi Ny Tid -lehdessä: Lahosieniä voidaan käyttää pilaantuneen maan ja veden puhdistamiseen. Bionauteista Marja Tuomela ja Kari Steffen  ovat tutkineet aiemmint tätä Helsingin yliopistossa.

Frisk jord med hjälp av svampar,  19.3.2018 Angela Oker-Blom

12.03.2018

Mikrobiologiset pikatestit -kurssi

Järjestimme 22.3.2018  yhdessä AEL:n kanssa  Mikrobiologiset pikatestit -kurssin.

Mikrobiologisia pikatestejä käytetään yleisesti mm. elintarvikkeiden ja talousveden laadunvalvonnassa. Niiden avulla pyritään säästämään työvoimakustannuksia ja aikaa.

Pikatestejä on runsaasti ja niitä kehitetään koko ajan lisää. Jo yhden mikrobilajin määrittämiseksi ja tunnistamiseksi on olemassa lukuisia testejä.

Mikrobiologiset pikatestit -koulutuspäivässä esiteltiin käytössä olevien pikatestien laajaa kirjoa. Koulutuspäivä antoi vastauksia esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

  • Mihin pikatestit perustuvat?
  • Mitä ne kertovat tutkittavan kohteen mikrobeista?
  • Miten eri menetelmät korreloivat keskenään?
  • Mitä virhelähteitä pikatestien käyttöön liittyy?

 

Tiedustelut uudesta kurssista: AEL Mikrobiologiset pikatestit-kurssi

12.03.2018

Sisäilmanäytteiden myrkylliset mikrobit: testaus- ja tunnistuspalvelumme

Tunnistamme sisäilmanäytteistä mikrobilajit sekä määritämme niiden toksisuuden. Toksisuustestaus täydentää perinteistä sisäilmamikrobiologiaa ja antaa lisätietoa mikrobien laadusta. Testin tuloksena on toksisten mikrobien osuus kokonaismikrobimäärästä.

Sisäilmanäytteiden toksisuustestaus

 

© 2018 Bionautit
webDesign: Mekanismi »